diumenge, 10 de juliol del 2011

ARROS SALVATGE SALTAT AMB CARBASSO:

Ingredients( aprox. 4 persones):

400 g d`arros
2 grans d' alls
1 carbasso
s cebes
Per la salsa:
1 ceba petita
1 carbasso
250 ml de brou vegetal
60 g de manteca

Preparaciò:
1.Cuineu l'arros salvatge, en un cassò amb aigua bullenti un pols de sal durant 25 minuts. Un cop cuit, coleu-lo i refredeu-lo sota un bon raig d' aigua. Amaniu-lo amb un raig d`oli d'oliva. per que no es resequi.
2. Salteu els alls tallat finament en un cassò al foc i amb una mica d'oli d'oliva; deixeu que l'all es comenci a enrossir abans d`afeguir-hi les dues cebes tallades a tires fines. Deixeu-les suar una mica i afegiu-hi el carbassò tallat a mitges llunes no gaire primes. Salteu els talls de carbassò 5 nimuts, afegiu-hi l' arros i continueu saltant l'elaboraciò tot barrejant-ne els elements. Aprofiteu per rectificar-ho de sal i pebre.
3.Prepareu la salsa desfent la mantega en una paella al foc. Un cop liquida afegiu-hi la ceba tallada a dauets petits i deixeu-la suar al foc no gaire alt, fins que transparenti. Afegui-hi el carbassò, tallat a daus petits, i espereu que es cogui fins que quedi ben tou. Regueu-ho amb el brou vegetal deixant que les verdures absorbeixin bè el liquid, i que alhora es vagi evaporant.
4.Un cop reduït el brou, aparteu-ho del foc i trinxeu-la amb la batedora elèctrica, paseu-la per el colador de malla i acabeu-la de reduir 2 min. a foc alt, fins a obtenir una consistència de salsa un pèl espessa.
5.Serviu l'arròs al centre del plat i poseu-hi unes llàgrimes amb la salsa, amb una cullerà, fent un cordò al voltant de l' arros. BON PROFIT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada