dimecres, 25 de maig de 2011


GERDS:
és un bon fruit comestible, una mica més àcid que la maduixa, però amb un gust propi molt característic i intens. S'utilitza sovint en pastisseria.

És l'ingredient principal d'una de les melmelades més populars.

RECEPTA:


Pastis de formatge amb melmelada de gerds

Ingredients: (per a 8 persones)
-
500g de formatge fresc
160g de sucre
2 ous
1 raspadura de llimona
4g de sal
100g de mantega fosa
60g de farina
80g de panses ( macerades amb una mica de ron )
1 pot de melmelada de gerds
Elaboració:
- Primer de tot, separeu els rovells de les clares i tot seguit poseu
a muntar a la batedora els rovells amb el sucre i la raspadura de
llimona, aproximadament de 7 a 8 minuts, quan ho tingueu
blanquejat afegiu el formatge fresc i remeneu durant 10 segons, un
cop fet això retireu de la batedora e incorporeu la resta
d’ingredients( sal, mantega, farina i les panses escorregudes ) i
remeneu amb molt de compte amb l’ajut d’una llengua de
pastisseria. Apart munteu les clares i un cop les tingueu muntades,
barregeu amb molt de compte amb l’altre part, que es on teniu el
formatge. Agafeu un motlle ben engreixat, amb mantega i espolseu-
lo amb farina i ompliu el motlle i cap al forn, aproximadament durant
30 minuts a 160o. Al sortir del forn, deixar refredar, desprès
desemmotllar i posar una capa de melmelada de gerds per sobre

1 comentari:

  1. LA MERMELADA ES POT FER, AMB ELS GERDS QUE HI HA AL CISTELLS, POSEU A COURE A FOC LENT LA MATEIXA QUANTITAT DE GERDS I DE SUCRE, DURANT APROX. 5 MINUTS ,AMB UNA FULLA DE GELATINA, HO TRITUREU AMB LA BATIDORA I JA TENIU LA MERMELADA DE GERDS FETA.

    ResponElimina