dilluns, 30 de maig del 2011


ARRIBA LA TOMATA:

Es considera el tomàquet com un magnífic depurador de la sang i un excel lent vigoritzant en general, per la seva riquesa en vitamines i sals minerals. . És un gran activador dels ferments digestius, dels quals depèn el bon procés del metabolisme del nostre organisme.
És refrescant, diürètic, calmant i remineralitzant. Desintoxicant i purificador del fetge. Alcalinitzar la sang.

. Contribueix en el tractament del reuma pel seu contingut en licopè. . Pres amb pell i llavors és molt laxant.

. És un aliment amb gran poder antioxidant per la seva gran aportació en beta carotè, especialment el licopè, ens protegeix contra la malaltia cardíaca i el càncer.

. El seu gran contingut d'oligoelements com el coure contribueix a la bona formació de la sang, tant en persones madures com en joves

  • El valor nutricional mitjà per cada 100 g. de tomates es: Agua 94,5 g, de tomàquets és: Aigua 94,5 g,
  • Valor calórico 18 kcal. Valor calòric 18 kcal. Proteínas 0.9 g., Glúcidos 2,8 g. Proteïnes 0,9 g, Glúcids 2,8 g. y Lípidos 0,9 g. i Lípids 0,9 g.
  • Provitamina A 0,38 mg , Vitamina B1 0,06 mg, Vitamina B2 0,04 mg, Provitamina A 0,38 mg, Vitamina B1 0,06 mg, Vitamina B2 0,04 mg,
  • Vitamina B6 0,11 mg Vitamina C 15 mg y Vitamina PP 0,7 mg Vitamina B6 0,11 mg Vitamina C 15 mg i Vitamina PP 0,7 mg
  • Asimismo Hierro 0,4 mg, Calcio 10 mg, Magnesio 10 mg, Fósforo 280 mg Així mateix Ferro 0,4 mg, Calci 10 mg, Magnesi 10 mg, Fòsfor 280 mg
  • Potasio 1,2 mg Potassi 1,2 mg


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada