Tronxos de Card gratinat :
Ingredients
- tronxos de card
- 50 g de farina
- 500 ml de llet
- 50 g de mantega
- formatge ratllat
- nou moscada
- pebre
- sal
Prepareu la beixamel. Poseu la llet en un cassó al foc, saleu-la al vostre gust i, abans que arrenqui el bull, retireu-la del foc.
Desfeu la mantega en una paella força ampla i enrossiu-hi la farina. Afegiu-hi una mica de llet per desfer els grumolls que s'hi facin. Després, afegiu-hi a poc a poc la resta de la llet, sense deixar de remenar. Condimenteu-la al vostre gust de pebre i nou moscada. Deixeu que cogui una estona, sense deixar de remenar perquè si no se us enganxaria.
Quan la consistència de la beixamel sigui la que us agrada, tot i que ha de quedar més aviat clara que espessa per poder repartir-la millor, aboqueu-la per sobre dels tronxos de card. Espolseu el formatge ratllat pel damunt i gratineu-ho perquè tingui un bonic color torrat.
Cards amb ametlles :
Ingredients
• Ametlles crues • Safrà • Farina • Suc de bullir les cards • 1 ou • Sal • Cards.
Els cards bullits amb aigua, sal i suc de llimona, escorreguts i freds, els arrebossem amb clara d’ou i farina i els guardem. En la paella posem oli i fregim les ametlles crues trencades en trossos grossos i quan comencin a agafar color afegim el safrà i la farina, i li donem unes quantes voltes perquè es torri (s’ha de vigilar molt per evitar que el safrà es cremi) , i afegim una mica de caldo per fer com una beixamel clara, un cop lligada i amb el foc apagat hi afegim un rovell d’ou. La posem sobre els cards arrebossats en la plata que els servirem, es pot posar a gratinar un moment.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada