dijous, 24 de novembre de 2011

El card a la cuina.



Tronxos de Card gratinat :

Ingredients

  • tronxos de card
  • 50 g de farina
  • 500 ml de llet
  • 50 g de mantega
  • formatge ratllat
  • nou moscada
  • pebre
  • sal

Renteu els cards i talleu els tronxos. Feu-los bullir una estona vigilant que no s'estovin massa. Repartiu els tronxos en una safata per anar al forn.

Prepareu la beixamel. Poseu la llet en un cassó al foc, saleu-la al vostre gust i, abans que arrenqui el bull, retireu-la del foc.
Desfeu la mantega en una paella força ampla i enrossiu-hi la farina. Afegiu-hi una mica de llet per desfer els grumolls que s'hi facin. Després, afegiu-hi a poc a poc la resta de la llet, sense deixar de remenar. Condimenteu-la al vostre gust de pebre i nou moscada. Deixeu que cogui una estona, sense deixar de remenar perquè si no se us enganxaria.

Quan la consistència de la beixamel sigui la que us agrada, tot i que ha de quedar més aviat clara que espessa per poder repartir-la millor, aboqueu-la per sobre dels tronxos de card. Espolseu el formatge ratllat pel damunt i gratineu-ho perquè tingui un bonic color torrat.




Cards amb ametlles :

Ingredients

• Ametlles crues • Safrà • Farina • Suc de bullir les cards • 1 ou • Sal • Cards.

Els cards bullits amb aigua, sal i suc de llimona, escorreguts i freds, els arrebossem amb clara d’ou i farina i els guardem. En la paella posem oli i fregim les ametlles crues trencades en trossos grossos i quan comencin a agafar color afegim el safrà i la farina, i li donem unes quantes voltes perquè es torri (s’ha de vigilar molt per evitar que el safrà es cremi) , i afegim una mica de caldo per fer com una beixamel clara, un cop lligada i amb el foc apagat hi afegim un rovell d’ou. La posem sobre els cards arrebossats en la plata que els servirem, es pot posar a gratinar un moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada