diumenge, 10 de juny de 2012

SALSA AL PESTO:

Ingredients:
  • 25 gr d'alfàbrega fresca
  • 2 grans d'all
  • 1 cullerada (15 gr) de pinyons fregits
  • 1 cullerada (15-20 gr) de formatge parmesà
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre i sal 
  •  
  •   
  • Elaboració:

  • El pesto és una salsa de color verd que condimenta molt bé amb la pasta. Hi ha un munt de variants.

    Es pot canviar el fruit sec (pinyons) per un altre (nous, ametlles, festucs, etc...) i també hi ha qui hi afegeix una mica de formatge de cabra.

    Antigament aquesta salsa es feia a mà, amb el morter, però amb la batedora estalviem temps i esforços.

    Si no tenim els pinyons fregits, n'agafem de crus i els passem per la paella amb una mica d'oli (volta i volta). Reservem.

    Primer preparem l'alfàbrega retirant-li la part dura (la tija).

    A continuació, agafem el pot de la batedora i hi aboquem les fulles d'alfàbrega, els alls, els pinyons, i el formatge parmesà. Seguidament, cobrim d'oli i salpebrem una mica.

    Ho triturem bé amb la batedora i ho emplatem en una salsera per servir. Si volem que la salsa ens quedi més fina, la passem per un col·lador.

    Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada