dijous, 9 de juny de 2011

LA REMOLATXA:
La remolatxa de taula (també coneguda com remolatxa d'hort, nap de sang o remolatxa vermella) Les fulles (coll) de la remolatxa són una font excel lent de vitamina A i les arrels (remolatxes) són una bona font de vitamina C.

Les fulles es cuinen i són servides fresques com verdures, mentre que les arrels o caps poden ser conservades en vinagre per a amanides o cuinades senceres, per després tallar-se en rodanxes o en trossos.

Les remolatxes són particularment riques en folats. S'ha trobat que l'àcid folats i àcid fòlic prevenen defectes de naixement del tub neural (nerviós) i ajuden contra malalties cardíaques i anèmia.

Les remolatxes també tenen alt contingut de fibra, soluble i insoluble.

La fibra insoluble ajuda a mantenir la seva tracte intestinal treballant bé, mentre que la fibra soluble manté els seus nivells de sucre en la sang i colesterol controlats.

(1 tassa de remolatxa cuita i rodatge)

Calories 31
Proteïna 05/01 grams
Carbohidrats 08/05 grams
Fibra dietètica 05/01 grams
Potassi 259 mg
Fòsfor 32 mg
Folat 53.2 mcg
Vitamina A 58.5 Unitats Internacionals





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada