dimecres, 27 de juliol del 2011


ALBERGINIA: Es rica en aigua i estimula així, l'activitat dels ronyons, el potassi, vitamina A i C, fòsfor, calci, i conté poca sucre.El valor nutritiu de l'albergínia (qualsevol varietat) i "molt alt: baixa en calories, baix contingut de greix, proteïnes i carbohidrats. Es lleugera i digestiva i es una grand aliada contra el colesterol.

Aqui teniu una recepta per fer:

ALBERGINIES AMB PARMESA:

Ingredients: per 4-6 persones

1 ceba
2 dents d' all
1 callarada d' oli d' oliva
125 ml de vi blanc
400 grs de tomata triturat
2 cullerades d' alfàbrega triturat
500 g d' albergínia
240 grs de pa rallat
60 grs de parmesà
farina
3 ous
mozzarela
sal

*Calen-teu el forn a 180º. fregir la ceba i el all, afegir-hi la tomata triturada, el vi i deixa-ho coure 20 minuts, afegir-hi l' alfàbrega.
Pela les albergínies i tallar-les fines i llargues. En un vol barregeu el pa rallat, el formatge i pose-hi les alberginies.
Fregiu-les amb una paella amb oli fins que es dorin. expulseu l' excés d' oli amb un paper de cuina.
Poseu una mica de salsa de tomata al fons d' una font per anar al forn, pose-hi una capa d' alberginies i parmesà; seguiu posant capes fins que s' acaben els ingredients
al final i poseu una capa de mozzarela i fornegeu 40 minuts , acompanyeu amb una bona amanida. CONSELL: es pot congelar fàcilment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada